ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ http://90lepta.com/, ΤΟ http://retrodb.gr/, ΤΟ http://www.cine.gr/, ΤΟ http://www.sansimera.gr/, ΤΟ http://www.musipedia.gr/ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ Panos t, ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ, Roula Ekonomou ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ

Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

ΑΝΤΖΕΛΑ ΖΗΛΕΙΑ


Άντζελα Ζήλεια
Η Άντζελα Ζήλεια, γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου 1935 (άλλη πηγή αναφέρει το 1939)
 στο Μεταξουργείο της Αθήνας και είναι ηθοποιός και τραγουδίστρια.
Έκανε μουσικές σπουδές στη Σχολή Ζουανέα απ’ όπου αποφοίτησε το 1963 και διέπρεψε ως τραγουδίστρια ελαφρού τραγουδιού κερδίζοντας πέντε βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ (Βαρκελώνη, Σοπότ και Θεσσαλονίκης). Στο τελευταίο, ήταν το 1967 με το τραγούδι Καλωσόρισες έρωτα.
Στον κινηματογράφο η πρώτη της εμφάνιση έγινε το 1959 στην ταινία ''Ο θησαυρός του μακαρίτη'' και καθιερώθηκε σε δραματικούς ρόλους. Παρτενέρ της στις περισσότερες ταινίες ήταν ο Νίκος Ξανθόπουλος. Είναι παντρεμένη κι έχει μια κόρη.

 Φιλμογραφία
Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969) [Άννα Καρατζόγλου]
Πήρε ο άνεμος τα όνειρά μου (1968) [Χριστίνα]
Ξεριζωμένη γενηά (1968) [Άννα]
Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968) [Έλενα Αναστοπούλου - Καναβά]
Αδικη Κατάρα (1967) [Λίζα] 

Νόμος της Ζωής (1967)
Κάποτε κλαίνε και οι δυνατοί (1967) [Λίζα Νικολάου]
Ο ανακατωσούρας (1967)
Κάνε τον πόνο μου χαρά (1966) [Μαρία]
Κάποια Μάνα Αναστενάζει (1966)
Χωρισμός (1966) [Καίτη]
Σκλάβοι της μοίρας (1966) [Λουίζα Δεληπέτρου-Αναγνώστου]
Το σπίτι των ανέμων (1966) [Χριστίνα Ιορδανίδου]
Γιατί Γεννήθηκα Φτωχή (1965) [Χριστίνα]
Η μοίρα μιας ορφανής (1965) [Λίνα]
Διψασμένη γι` Αγάπη (1965) [Λένα / Χριστίνα Μάρκου]
Το θαύμα της Μεγαλόχαρης (1965) [Μαρία Μερκάτη]
Πάρε το Δάκρυ μου (1965) [Λενιώ]
Η Γέφυρα της Ευτυχίας (1964) [Λέλα]
Μας Ενώνει ο Πόνος (1964) [Άννα]
Με λυγισε η Φτωχεια (1964)
Το Κορίτσι του Πόνου (1964) [Άννα Μαρίνη] 

Θύελλα σε παιδική καρδιά (1964) [Μαρία Κοντοβασίλη-Σταματίου]
Πόνεσα πολύ για σένα (1964) [Φανή]
Αγάπησα και πόνεσα (1963) [Βάσω]
Πληγωμένες καρδιές (1963) [Φρόσω Κουκούλη]
Σαράντα Παλληκάρια (1961) [Λενιώ]
Το νησί των πειρασμών (1961) [Λενιώ]
Αγαπούλα μου (1960) [Χριστίνα]
Η Φτωχούλα και το Βασιλόπουλο (1960) [Αλίκη]
Για την αγάπη μιας ορφανής (1960)
Ο θησαυρός του μακαρίτη (1959) [Ντόλι Ρόζα]

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ,ΤΟ 90lepta.com ΚΑΙ ΤΟ www.retrodb.gr

1 σχόλιο:

Γιασεμί είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.